Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

9 plekken in de badkamer die je vaak vergeet schoon te maken

Je hebt met je huisgenoten misschien wel afgesproken welke onderdelen je schoonmaakt als je badkamerdienst hebt. Grote kans dat deze dingen niet op het schoonmaakrooster staan, terwijl ze vaak wel erg vies zijn. Liever niet zelf aan de slag? Bekijk dan beschikbare schoonmakers in Purmerend en Oss op ons platform.

1. De douchekop
De douchekop schoonmaken? Je hebt vast wel wat beters te doen. Toch is het een goed idee om dat eens in de zoveel tijd te doen. De kalk uit het water kan de kop verstoppen. Gelukkig is het schoonmaken niet veel moeite: doe wat azijn in een plastic zakje, maak het vast om de douchekop heen en de volgende ochtend kun je de kalk er makkelijk af halen met een doekje.

2. Het douchegordijn
Denk er maar eens over na: hoe vaak blijft dat gordijn aan je plakken? Dat gebeurt ook vast bij je huisgenoten. Dat op zich is al niet een heel fijn idee. Daarbij komt dat douchegordijnen een goede plek zijn voor schimmels. De gordijnen worden nat, maar worden nooit helemaal uitgestrekt te drogen gehangen. Kijk maar eens naar wat zich ophoopt in de vouwen en zomen… Gelukkig kunnen de meeste douchegordijnen in de wasmachine.

3. De spoelknop van het toilet
Als je naar de wc bent geweest, ga je niet éérst je handen wassen en dan de wc doorspoelen. Die knop is daardoor natuurlijk hartstikke smerig. En als je dan toch bezig bent, maak dan ook de buitenkant van de wc-pot schoon. Wie weet wat daar allemaal langsloopt na een bezopen avondje…

4. De mat
Hoewel er genoeg mensen zijn die douchen met slippers aan, zullen er ook mensen zijn die vrolijk met blote voeten op de badmat stappen. Maar als je die mat niet regelmatig in de was gooit, is het de ideale plek om een ranzige voetschimmel op te lopen. En wassen doe je natuurlijk op een hoge temperatuur, om alle bacteriën te doden.

5. De wc-rolhouder
Elke keer als je de wc doorspoelt, kunnen de waterdelen tot wel twee meter om de pot terechtkomen. Daar is eigenlijk de wc-deksel voor, maar wie gebruikt die nu? Waarschijnlijk wordt dus een groot deel van de badkamer besprenkeld met je eigen pis – of erger. Dan is het opeens niet meer zo gek om de houder van je wc-rol schoon te maken.

6. De houder van je tandenborstel
Je tandenborstel bevat vooral bacteriën die doodgaan als ze in contact komen met zuurstof. Daar hoef je je dus niet zo druk om te maken (tenzij er dus een wc in de badkamer is). Het is vast erger gesteld met de houder van je tandenborstel; volgens NSF International (een organisatie gespecialiseerd in volksgezondheid) is dit de derde smerigste plek – na het vaatdoekje en de gootsteen.

7. De lichtknop
Je handen wassen vóórdat je naar het toilet gaat of je de douche instapt? Dat doet niemand. Gevolg: op de lichtknop groeit vast een leuke kolonie. Helemaal als je huisgenoten (niet jij, natuurlijk) persoonlijke hygiëne niet heel hoog in het vaandel hebben staan en hun handen dus niet wassen na een toiletbezoek.

8. De spiegel
Elke keer als je doucht, beslaat je spiegel. En laat ‘warm en vochtig’ nou juist de ideale omstandigheid zijn voor bacteriën. En dan hebben we het nog niet over spetters tandpasta en haarspray die ook op de spiegel terechtkomen. Als je de spiegel schoonmaakt met warm water met een beetje azijn, en daarna de spiegel nog eens afneemt met heet water en dezelfde hoeveelheid azijn, is je spiegel schoon en beslaat-ie minder snel.

9. De vuilnisbak
Het is al zo’n drama om de vuilniszak in de keuken te vervangen, laat staan die in het toilet of de badkamer. Maar als dat eindelijk is overwonnen, ben je er nog niet. De prullenbak zelf moet je ook schoonmaken. Zet de plastic ‘binnen-emmer’ onder de douche en spoel hem helemaal af (en maak de douche daarna ook schoon…). Dan kun je hem met een sopje goed schoonmaken. Laat hem goed drogen voordat je hem weer in de prullenbak doet. Eventueel kun je onder de zak nog een paar droogtrommeldoekjes leggen, om nare geuren te voorkomen.

Plaats een reactie